SUPER VOEDING VOOR JE RATTEN 

1: Waterkers
Waterkers staat op de eerste plaats van een top voeding voor onze ratten. Na talrijke studies blijkt dat waterkers een van de beste superfoods is tegen kanker. Dit komt door de spectaculair hoge hoeveelheid anti-oxidanten. Waterkers zou ook longproblemen zoals astma helpen te voorkomen, het is goed voor gezonde botten, voorkomt beroertes, en verlaagt het risico op oogproblemen zoals staar. Je mag dit om de dag geven, een klein beetje, rauw, omdat het veel calcium bevat mag je het dus niet teveel geven.

2: Boerenkool
Boerenkool is een zeer gezonde voeding voor ratten, en wordt beschouwd als een van de beste superfoods, en met een goede reden. Het werkt ontgiftend voor het lichaam op een bijna genetisch niveau. Het bevordert een gezond lichaam, heeft anti-kanker eigenschappen, zorgt voor een gezonde maag en hart, en is 1 van de beste bronnen van vitamine K en is ook hoog in vitamine A & C.

3: Savooi kool
Deze kool is een grote bron van vitamine C. Het helpt ook de tanden gezond en sterk te houden. Een unieke eigenschap van deze kool is dat het helpt met ademhalingsproblemen zoals astma. Het is dus zeer aanbevolen om dit af en toe te geven, aangezien alle ratten worden geboren met Mycoplasma Pulmonis.

4: Aragula
Aragula is een grote bron van anti-oxidanten. Het heeft een hoge waarde van vitamine A, K & C. Dit maakt het een geweldig superfood voor ratten en helpt het voorkomen van huidproblemen, kanker en botproblemen, en zo ook achterhandverlamming op oudere leeftijd.

5: Frambozen
Frambozen zijn gekend om hun anti-oxidant effecten, maar nieuw onderzoek suggereert dat frambozen eigenlijk verder gaan in hun rol met het verhinderen van kanker. Terwijl anti-oxidanten kanker tegen kunnen houden, suggereert dit nieuwe onderzoek dat de fytochemicalien in frambozen de kankercellen aanzetten om zichzelf te doden, wat betekent dat het kan helpen om al aanwezige kankercellen te elimineren.

6: Olijven
Olijven of olijfolie hebben enkele van de gezondste hoeveelheden van de beste vetten van voedsel in de wereld. Dit betekent dat olijven geweldig zijn voor de gezondheid van het hart, die beroertes, hartaanvallen en andere ziektes van het hart kan helpen voorkomen. Geef echter NOOIT teveel, om overgewicht te voorkomen en geef olijven altijd ZONDER pit om stikken te voorkomen.

7: Spinazie
Fytochemicalien helpen kanker en ontstekingen te voorkomen, zoals vele andere voedingen in deze lijst. Maar spinazie staat erbij, omdat nu eenmaal niet alle ratten alles lusten. Het unieke van spinazie is dat er een hoge concentratie aan vitamine K in zit, wat de dichtheid van de botten bevorderd en ze sterker maakt. Spinazie mag niet te vaak en teveel gegeven worden, slecht af en toe en een kleine hoeveelheid.

8: Knoflook
Knoflook is goed voor ratten in kleine hoeveelheden. Knoflook werkt tegen ontstekingen en stress. Ratten vrij houden van ontstekingen op oudere leeftijd is zeer belangrijk en kan vele andere ziekten tegenhouden. Het helpt ook hart en vaatziekten te voorkomen, en hartproblemen. Knoflook heeft een anti-bacteriële en antivirale eigenschappen, wat het ontstaan van bacteriële infecties en virussen tegen gaat. Knoflook mag maar in zeer kleine hoeveelheden gegeven worden, omdat het bij ratten buikpijn kan veroorzaken.

9: Cranberries / veenbessen
Veenbessen zijn rijk aan vitamine C. Veenbessen helpen om kanker te bestrijden en helpt bij het voorkomen en bestrijden van urineweg infecties, die vooral nog eens bij mannetjes voor komt.

10: Blueberries / bosbessen
Ook weer een grote bron van anti-oxidanten, en zijn zeer goed voor de gezondheid van het hart. Bosbessen bevatten zeer weinig suiker en zijn dus een zeer goede, lekkere, gezonde snack voor ratten die gewicht moeten verliezen.

 

11: Broccoli
Gestoomde broccoli heeft vele unieke gezondheidsvoordelen en daarvan zijn er een paar zeer belangrijk voor onze ratten. Allereerst werkt het super bij het verlagen van cholesterol, het is een zeer hoge bron van vitamine C, en de anti-oxidanten houden kanker op afstand.