Info pagina

RITTENS OPHALEN -DAT DOE JE ZO

Zomer

Kom je op een warme zomerdag rittens ophalen, dan zorg je altijd voor voldoende vocht tijdens het vervoeren. Leg een stuk komkommer in de transportbox, en zorg dat de zon niet vol op je ratjes kan schijnen. Indien mogelijk hang je een klein waterflesje aan of in de transportbox. Bij extreem warm weer kom je ze liefst in de avond ophalen of in de vroege ochtend.

Winter

Kom je op een koude winterdag rittens ophalen, dan zorg je altijd voor goede bescherming tegen de kou. Leg in de transportbox een stuk fleece of andere warme doek, waar je rittens in weg kunnen kruipen, en leg ook een fleece doek of andere warme doek over de transportbox heen, zodat weersinvloeden zo min mogelijk vat hebben op je dieren. Zorg  altijd voor voldoende vocht in de vorm van komkommer en/of een klein drinkflesje.

Lente & Herfst

Het kan vriezen, het kan dooien, het kan regenen, het kan stralend mooi weer zijn, de wind kan snijden. Vervoer je rittens altijd zo dat ze beschermt zijn tegen de weersinvloeden, en dat ze drinken of komkommer tot hun beschikking hebben. Probeer het vervoer altijd zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Haal rittens niet uit de transportbox tijdens de reis, je zal niet de eerste zijn die z'n halve auto moet slopen om de ratjes te vangen.


GESCHIKTE TRANSPORTBOXEN

ONGESCHIKT VOOR TRANSPORT VAN RATJES