Silvermane

De Silvermane ratten bestaan nog niet zo lang. Ze zijn in 2012 ontdekt door Squeaks & Nibbles Rattery in North Carolina (USA). Op 9 september 2017 hebben wij onze eerste silvermanes gekregen.

 

Silvermane ratten hebben een aparte vacht die bestaat uit hun normale kleur, gemengd met haren die een zilver kleurige top lijken te hebben. Het schijnt echter dat deze haar toppen doorzichtig zijn. Als het dier nat wordt, lijken die zilver kleurige haren te verdwijnen. Silvermanes kleuren normaal gesproken zilver vanaf hun kont naar de kop, en de tekening is meestal pas op 3-4 weken zichtbaar, maar kan ook al direct bij het doorkomen van de vacht zichtbaar zijn of pas rond de leeftijd van 12 weken. Dat is dus heel verschillend. 

Deze ratten zijn er al in diverse kleuren, maar de tekening in het gezicht toont zich het mooist op zwart of agouti. Deze kleur/tekening is dominant.

Ratten die al op zeer jonge leeftijd het silvermane laten zien, schijnen zeer sterk te verzilveren naarmate ze ouder worden. Silvermanes worden niet wit zoals huskies.
Silvermanes hebben een zeer zachte zijde-achtige vacht.
Silvermane x silvermane paringen geven schijnbaar de beste dieren met deze mutatie. 

Genetica van de silvermane is nog onbekend.

Onze mink silvermane man

Een dochter van bovenstaande man op de leeftijd van 10 weken


Hoe een silvermane veranderd - dame uit ons B nest 2018
De laatste foto is van 19 april

Enkele kleuren van silvermanes